Att vårda sitt läder

Vårdplanen "Four Seasons & Four Reasons"

När du köpt en produkt i läder/skinn bör du vårda och skydda denna från dag ett. Faktum är att det bör vara det första du gör när du fått hem din nya soffa, bil med läderklädsel, handväska, eller annat objekt av läder.

För att göra ditt skinn mer hållbart och förbättra den naturliga skönheten har Furniture Clinic skapat en vårdplan som de kallar "Four Seasons, four reasons". Syftet med vårdplanen är att hjälpa dig att vårda och skydda dina läderprodukter genom att påminna fyra gånger per år i början av varje säsong : Vår, sommar, höst och vinter. Genom regelbunden vård förlängs livslängden och skinnet blir mer motståndkraftigt mot slitage och blekning genom solljus. Som en extra bonus minskar risken för skador på skinnet.

För att behålla din läder i gott skick , rekommenderar vi varmt att du använder något av våra förmånliga Lädervårdskit. Här är några av fördelarna med detta:

* Rengör - Dina produkter blir på ett säkert sätt rengjorda till "nyskick". Inte bara det, det skapas även ett skyddande ytskikt som gör att smutsen hädanefter får svårt att få fäste. Det som trots allt fastnar går lätt att torka av. Furniture Clinics produkter förhindrar skinnet från att absorbera smuts!

* Förhindrar uttorkning - Ser till att skinnet får den återfuktning som behövs för att förhindra uttorkning och sprickbildning.

* Står emot fläckar - I Furniture Clinics läderkrämer får du ett utökat skydd och motståndskraft mot alla typer av fläckar. Vatten- och oljebaserade vätskor stannar kvar på ytan och går lätt att torka bort..

Nuförtiden har de flesta skinnprodukter som säljs i butiker, exempelvis soffor och väskor, och alla bilinredningar, en pigmenterad yta. Det betyder att ytan på lädret är färgat och sedan förseglat med en lack. Det är i det närmaste omöjligt att med hjälp av exempelvis läderbalsam tränga igenom denna yta för att på så sätt vårda lädret. När en soffa blir uttorkad och spricker är det i regel inte skinnet, utan denna pigmenterade yta som farit illa. 


Det är alltså meningslöst att försöka mätta skinnet med en läderbalsam som inte tränger igenom ytan. Det behövs istället en produkt som skyddar och vårdar denna pigmenterade yta. Furniture Clinics Leather Protection Cream tillför ett skyddande ytlager på skinnet som skyddar mot alla typer av slitage och blekning.